Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Média képes leírás - Dunakeszi.tlap.hu
részletek »

Média - Dunakeszi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dunakeszi.tlap.hu » Média
Keresés
Találatok száma - 7 db
Dunakeszi állások

Dunakeszi állások

Találja meg az Ön számára leginkább tökéletes állást Dunakeszin a Workania kínálatából. A linken található dunakeszi állások folyamatosan frissülnek, naponta akár több alkalommal is! Ez azért előnyös, mert így akár egy nap többször is visszalátogathat és kb. tuti, hogy mindig lelhet majd friss dunakeszi álláshirdetéseket. A hirdetésekre kattolva részletesebben is átolvashatja, hogy mi mident fontos tudni az adott munkáról. Ilyenek mondjuk a dunakeszi állással kapcsolatos elvárások. Legyen az iskolázottság, nyelvtudás. De akár a múltbeli munkatapasztalat is. Más meghatározó infók még a Dunakeszin végzett állás konkrét címe, telefonja. De egyéb más is felmerülhet. Ha szeretné megnézni az állások dunakeszi repertoárját, klikk a linkre!

Dunakeszi Kistérség Könyvtárak

Dunakeszi Kistérség Könyvtárak

A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár 1951-ben létesült a település könyvtáraként. 1977-től központi ellátást biztosító városi könyvtárként működik. Ma két fiókkönyvtárral együtt biztosítja a lakosság könyvtári ellátását. A központi könyvtár mai formáját 1986-ban, egy régi épülettömb átalakításával nyerte el. Ez az U alakú földszintes épület, ami kívülről is, belülről is családias jelleget tükröz, kellemes környezetet biztosít a könyvtár működéséhez. Mára már egy 33000 lakosú város könyvtári igényeinek kielégítésére szűknek bizonyul a rendelkezésünkre álló tér. 2000-ben, a millennium évében tartott névadó ünnepségen Kölcsey Ferenc nevét vette fel intézményünk. Az 1. Sz. Fiókkönyvtár, Dunakeszi első könyvtára, 1928-tól fogadta az olvasókat Magyarság Dal és Önképző Egyesület Könyvtára néven. 1951-től a községi könyvtárral együtt biztosította a könyvtári szolgáltatásokat. 1977-től a Városi Könyvtár (majd Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár) 1. Sz. Fiókkönyvtáraként működik a József Attila Művelődési Központban. Idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját.

Dunakeszi Kistérségi Portál

Dunakeszi Kistérségi Portál

1977. április 1-től város! Már az ˜skorban lakott terület volt. Ásatáskor (ma már nem létez˜ szigeten) ˜skori temet˜t találtak. Koponya dül˜ben bronzkori urnatemet˜t. Az urnákat a Nemzeti Múzeumban ˜rzik. Az 1880-as években Kund Pál Dunakeszi földbirtokosa az urnákból és az ˜skori edényekb˜l gazdag gyűjteményt hozott létre. A vaskorszak egybeesett a rómaiak korával. A Horányi révnél, a Dunaparton római ˜rtorony falmaradványai vannak. Err˜l el˜sz˜r Rómer Flóris készített feljegyzéseket. A falak 190 cm magasan álltak, kés˜bb azonban lepusztították. Ebben az id˜ben a rómaiak megépítették az Csörsz árki utat, amely kereskedelmi útvonal szerepét töltötte be. Ezen az úton szállították a rómaiak csapataikat és élelmiszereiket Pannóniából Dáciába. A csörszárka utat véd˜gáttal védték. A népvándorlás korában avarok éltek ezen a vidéken. Városunk avar emléke a fennmaradt úgynevezett 2 gyűrű vagy árok. A város északi részében; a "középs˜ dül˜ben", a Sz˜di úton van egy nagyobb és egy kisebb avar gyűrű maradvány, amely tulajdonképpen két mély félkörben húzódó árok. A nép sokáig azt hitte, hogy egyszerű vízmosás. A honfoglalás után Kesz˜ törzsbeliek telepdtek le a településen.

Dunakeszi Local

Dunakeszi Local

A Dunakeszi Local egy nemrég megalapított blog. Szerzője új dunakeszi lakos, előtte még a városban sem járt. Mivel odaköltözése előtt azt tapasztalta, hogy kevés helyi információ található a városról, úgy döntött, blogot nyit. A blog célja, hogy beszámoljon a helyi nevezetességekről, jellegzetességekről, boltokról, éttermekről, programokról, eseményekről. A honlapon a rendőrségi hírek mellett ugyanúgy helyet kapnak a szubjektív beszámolók, mint a gasztronómiai írások. Mottó: Dunakeszi ismertetése, avagy Dunakeszi megismerése.

Dunakeszi Város Weboldala

Dunakeszi Város Weboldala

Dunakeszi a Dunakanyar kapuja. Budapesttől 15 kilométerre a pesti síkságon terül el, a Duna kavicsos törmelékkúpján. Területe 33158 hektár. Lakóinak száma 30 ezer. A város címere ekevas alakú. Középen ezüst - a Dunát jelképező - hullámvonallal kettéosztott, álló pajzs. Felső része kék alapszínű, benne a város védőszentje, Szent Mihály ezüst színben látható. A címer zöld, alsó mezejében levő lófej ezüst színben jelképezi a helység Európa-hírű lósportját. A város története régi időkre nyúlik vissza. Már az őskorban lakott hely volt. Megtalálhatók a római kor nyomai is. Az első írásos adat, ami a község nevére utal, a 13. századból származik, 1255-ben IV. Béla adománylevele Kezew néven említi. Az 1715. évi népességösszeíráskor 18 család élt itt. Az okiratban már Dunakeszi néven szerepel. 1819-ben Alag puszta is benépesült. Itt kezdett építkezni 1890-ben a lovaregylet. A főleg mezőgazdasági munkából élő lakosságnak új kereseti lehetőséget nyújtott az 1844 nyarán megindult vasútépítés. 1846-ban készült el Magyarország első vasútvonala Budapest és Vác között. Az első szerelvény - amelyen Kossuth Lajos és Széchenyi István is utazott - csak Dunakeszin állt meg.

Hirdetés
Internet, TV, Telefon

Internet, TV, Telefon

Oldalunkon átfogó képet kaphat a Dunakeszin elérhető távközlési szolgáltatásokról. Az internetet.hu-n közel 2000 távközlési csomag van áttekinthetően,pártatlanul összehasonlítva,a tényleges éves költségekkel. A csomagokon kívül rengeteg egyéb hasznos tartalmat talál nálunk:fogalom magyarázatok,hasznos tanácsok szolgáltató választáshoz,szolgáltatókhoz leírások,elérhetőségek,ügyfélszolgálatok .

Keszi Channel Kft.

Keszi Channel Kft.

Köszöntjük kedves Látogató! 'Keszi Channel a térségi hirdető csatorna!' 'Keszi Channel az elérhető információ!' 'A térség leghatékonyabb álláshirdető fóruma' Üzleti hirdetések és közszolgálati hírek Pest megye északi régiójában A fenti három reklámmondat utal munkánk céljára és eredményességére, melynek következtében üzleti hirdetések és közszolgálati információk közzétételével segítjük megrendelőink munkáját, tevékenységét. Kábeltelevíziós csatorna Budapest észak-keleti régiójának városaiban, nevezetesen Dunakeszin, Veresegyházon, Fóton, Gödön és Turán a T-Kábel Magyarország Kft. elosztói hálózatán jelen vagyunk a nap 24 órájában saját kábeltelevíziós csatornáinkkal 'Keszi Channel' nevű műsorunkkal. Ezen a hirdetéseket és híreket napi 35-50 alkalommal adjuk közre a térségben. A hirdetések a megrendelés ideje alatt egy időben a www.keszichannel.hu honlapunkon is elérhetőek. Álláshirdetések - amiben a legjobbak vagyunk Megrendelőink legnagyobb megelégedésére egyaránt nagyon hatékony az alacsonyabb és a magasabb kvalitású munkahelyre szóló munkaerő hirdetésekre jelentkezők köre.

Tuti menü