Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Média képes leírás - Dunakeszi.tlap.hu
részletek »

Média - Dunakeszi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: dunakeszi.tlap.hu » Média
Keresés
Találatok száma - 6 db
Dunakeszi Kistérség Könyvtárak

Dunakeszi Kistérség Könyvtárak

A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár 1951-ben létesült a település könyvtáraként. 1977-től központi ellátást biztosító városi könyvtárként működik. Ma két fiókkönyvtárral együtt biztosítja a lakosság könyvtári ellátását. A központi könyvtár mai formáját 1986-ban, egy régi épülettömb átalakításával nyerte el. Ez az U alakú földszintes épület, ami kívülről is, belülről is családias jelleget tükröz, kellemes környezetet biztosít a könyvtár működéséhez. Mára már egy 33000 lakosú város könyvtári igényeinek kielégítésére szűknek bizonyul a rendelkezésünkre álló tér. 2000-ben, a millennium évében tartott névadó ünnepségen Kölcsey Ferenc nevét vette fel intézményünk. Az 1. Sz. Fiókkönyvtár, Dunakeszi első könyvtára, 1928-tól fogadta az olvasókat Magyarság Dal és Önképző Egyesület Könyvtára néven. 1951-től a községi könyvtárral együtt biztosította a könyvtári szolgáltatásokat. 1977-től a Városi Könyvtár (majd Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár) 1. Sz. Fiókkönyvtáraként működik a József Attila Művelődési Központban. Idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját.

Dunakeszi Kistérségi Portál

Dunakeszi Kistérségi Portál

1977. április 1-től város! Már az ˜skorban lakott terület volt. Ásatáskor (ma már nem létez˜ szigeten) ˜skori temet˜t találtak. Koponya dül˜ben bronzkori urnatemet˜t. Az urnákat a Nemzeti Múzeumban ˜rzik. Az 1880-as években Kund Pál Dunakeszi földbirtokosa az urnákból és az ˜skori edényekb˜l gazdag gyűjteményt hozott létre. A vaskorszak egybeesett a rómaiak korával. A Horányi révnél, a Dunaparton római ˜rtorony falmaradványai vannak. Err˜l el˜sz˜r Rómer Flóris készített feljegyzéseket. A falak 190 cm magasan álltak, kés˜bb azonban lepusztították. Ebben az id˜ben a rómaiak megépítették az Csörsz árki utat, amely kereskedelmi útvonal szerepét töltötte be. Ezen az úton szállították a rómaiak csapataikat és élelmiszereiket Pannóniából Dáciába. A csörszárka utat véd˜gáttal védték. A népvándorlás korában avarok éltek ezen a vidéken. Városunk avar emléke a fennmaradt úgynevezett 2 gyűrű vagy árok. A város északi részében; a "középs˜ dül˜ben", a Sz˜di úton van egy nagyobb és egy kisebb avar gyűrű maradvány, amely tulajdonképpen két mély félkörben húzódó árok. A nép sokáig azt hitte, hogy egyszerű vízmosás. A honfoglalás után Kesz˜ törzsbeliek telepdtek le a településen.

Dunakeszi Local

Dunakeszi Local

A Dunakeszi Local egy nemrég megalapított blog. Szerzője új dunakeszi lakos, előtte még a városban sem járt. Mivel odaköltözése előtt azt tapasztalta, hogy kevés helyi információ található a városról, úgy döntött, blogot nyit. A blog célja, hogy beszámoljon a helyi nevezetességekről, jellegzetességekről, boltokról, éttermekről, programokról, eseményekről. A honlapon a rendőrségi hírek mellett ugyanúgy helyet kapnak a szubjektív beszámolók, mint a gasztronómiai írások. Mottó: Dunakeszi ismertetése, avagy Dunakeszi megismerése.

Dunakeszi Város Weboldala

Dunakeszi Város Weboldala

Dunakeszi a Dunakanyar kapuja. Budapesttől 15 kilométerre a pesti síkságon terül el, a Duna kavicsos törmelékkúpján. Területe 33158 hektár. Lakóinak száma 30 ezer. A város címere ekevas alakú. Középen ezüst - a Dunát jelképező - hullámvonallal kettéosztott, álló pajzs. Felső része kék alapszínű, benne a város védőszentje, Szent Mihály ezüst színben látható. A címer zöld, alsó mezejében levő lófej ezüst színben jelképezi a helység Európa-hírű lósportját. A város története régi időkre nyúlik vissza. Már az őskorban lakott hely volt. Megtalálhatók a római kor nyomai is. Az első írásos adat, ami a község nevére utal, a 13. századból származik, 1255-ben IV. Béla adománylevele Kezew néven említi. Az 1715. évi népességösszeíráskor 18 család élt itt. Az okiratban már Dunakeszi néven szerepel. 1819-ben Alag puszta is benépesült. Itt kezdett építkezni 1890-ben a lovaregylet. A főleg mezőgazdasági munkából élő lakosságnak új kereseti lehetőséget nyújtott az 1844 nyarán megindult vasútépítés. 1846-ban készült el Magyarország első vasútvonala Budapest és Vác között. Az első szerelvény - amelyen Kossuth Lajos és Széchenyi István is utazott - csak Dunakeszin állt meg.

Internet, TV, Telefon

Internet, TV, Telefon

Oldalunkon átfogó képet kaphat a Dunakeszin elérhető távközlési szolgáltatásokról. Az internetet.hu-n közel 2000 távközlési csomag van áttekinthetően,pártatlanul összehasonlítva,a tényleges éves költségekkel. A csomagokon kívül rengeteg egyéb hasznos tartalmat talál nálunk:fogalom magyarázatok,hasznos tanácsok szolgáltató választáshoz,szolgáltatókhoz leírások,elérhetőségek,ügyfélszolgálatok .

Hirdetés
Keszi Channel Kft.

Keszi Channel Kft.

Köszöntjük kedves Látogató! 'Keszi Channel a térségi hirdető csatorna!' 'Keszi Channel az elérhető információ!' 'A térség leghatékonyabb álláshirdető fóruma' Üzleti hirdetések és közszolgálati hírek Pest megye északi régiójában A fenti három reklámmondat utal munkánk céljára és eredményességére, melynek következtében üzleti hirdetések és közszolgálati információk közzétételével segítjük megrendelőink munkáját, tevékenységét. Kábeltelevíziós csatorna Budapest észak-keleti régiójának városaiban, nevezetesen Dunakeszin, Veresegyházon, Fóton, Gödön és Turán a T-Kábel Magyarország Kft. elosztói hálózatán jelen vagyunk a nap 24 órájában saját kábeltelevíziós csatornáinkkal 'Keszi Channel' nevű műsorunkkal. Ezen a hirdetéseket és híreket napi 35-50 alkalommal adjuk közre a térségben. A hirdetések a megrendelés ideje alatt egy időben a www.keszichannel.hu honlapunkon is elérhetőek. Álláshirdetések - amiben a legjobbak vagyunk Megrendelőink legnagyobb megelégedésére egyaránt nagyon hatékony az alacsonyabb és a magasabb kvalitású munkahelyre szóló munkaerő hirdetésekre jelentkezők köre.

Tuti menü